Följ Värmdö kommun

​Årets utmärkelse för social insats tilldelas Ebba Hagander Mir med gruppen Välkommen till Värmdö

Pressmeddelande   •   Maj 17, 2017 15:42 CEST

Från och med 2017 delar Värmdö kommun ut en utmärkelse för social insats för att uppmärksamma goda insatser bland kommunens medborgare och ideella föreningar inom det sociala området. Årets utmärkelse om 20 000 kr tilldelas Ebba Hagander Mir som har startat och driver gruppen Välkommen till Värmdö.

Gruppen Välkommen till Värmdö välkomnar nyanlända Värmdöbor genom att bjuda in till social gemenskap, organisera insamlingar och erbjuda tjänster. Genom sitt driv och sin förmåga att motivera andra att engagera sig för nyanlända visar Ebba på ett stort socialt engagemang.

- Årets utmärkelse går till en person som visar att det personliga engagemanget alltid visar vägen för många andra. Det är stort, när det därtill ges utan egen vinning till en grupp som verkligen behöver det, säger Peter Frej, ordförande i socialnämnden.

Socialnämnden står bakom utmärkelsen, som överlämnas i samband med Vi på Värmdö festivalen den 6 juni i Gustavsbergs hamn.

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med drygt 43 000 invånare och över 10 000 öar. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor. Följ oss på Facebook och Instagram.