Följ Värmdö kommun

Äntligen dags för Livet är en festival!

Pressmeddelande   •   Maj 29, 2018 16:57 CEST

Sveriges största fritidsgårdsfestival för ungdomar mellan 13-17 år landar på Värmdö nu i veckan. Den 1-2 juni öppnar Livet är en festival upp dörrarna på Grisslinge havsbad.


Festivalen som arrangeras av Värmdö kommun, Ung i Värmdö och Fritidsforum bjuder på roliga aktiviteter, mingelstationer, workshops, föreläsningar, utställare, DJs och artister. Arrangemanget lockar unga från hela landet och förhoppningen är att genom festivalen få möjlighet att visa på erfarenheter, mångfald och den breda representation av unga som finns på Värmdö, i Sverige och i världen idag. Arrangemanget har, förutom att bjuda festivalintresserade unga på en härlig upplevelse, också som mål att lyfta allas lika värde och historia.

”Vi vill skapa trygga mötesplatser för unga, där alla känner sig delaktiga, har möjlighet att påverka och få inflytande samt bli sedda och hörda. Vi hoppas att Livet är en festival kommer att bli en sådan mötesplats”, säger Fredrik Sneibjerg (L), kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden, Värmdö kommun.

De ungdomar som kommer att besöka festivalen har själva fått önska artister till eventet. Startfältet består, förutom av nationella namn som Elias Abbas och Evelina Olsén, också av många unga lokala talanger från Värmdö som får chansen att visa upp sig för en bredare publik. I år är också festivalområdet historiskt.

”Under festivalens 15 år har ingen kommun valt en strand som festivalplats. Men när hela Sveriges fritidsgårdar kommer till oss vill vi visa Värmdö från sin bästa sida och har därför valt Grisslinge havsbad”, säger Martin Andersson, Projektledare, Livet är en festival 2018.

Festivalen invigs vid 18.00 fredagen den 1 juni och avslutas runt midnatt lördagen den 2 juni. Via www.livetarenfestival.se kan du köpa biljetter till festivalen och läsa mer.


Livet är en festival kommer att innebära en ökad tillströmning av människor vid Grisslinge havsbad med många tillresta ungdomar, högre ljudnivå än normalt samt något begränsad infartsparkering i området. Värmdö kommun ber om överseende kring detta och hoppas på två härliga festivaldagar.

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med drygt  43 000 invånare och över 10 000 öar. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor. Följ oss på Facebook och Instagram.