Följ Värmdö kommun

Byggbonus till Värmdö

Pressmeddelande   •   Nov 21, 2017 13:56 CET

199 av landets 290 kommuner får ta del av regeringens byggbonus. En av kommunerna är Värmdö, som får 10 av de 471 miljoner som hamnade i Stockholms län.

Sammanlagt får två tredjedelar av Sveriges kommuner dela på regeringens byggbonus på 1,8 miljarder kronor.

- Välkommet tillskott! Syftet med bidraget är ju att vi nu ska bygga fler bostäder. Ett uppmuntrande arbetssätt är alltid att föredra även om denna summa är långt ifrån täckande för kommunens behov av samhälls- och infrastrukturanpassning, säger Deshira Flankör (M), kommunstyrelsens ordförande i Värmdö kommun.

För att få ta del av byggbonusen behöver kommunerna bland annat ha en aktuell översiktsplan och aktuella riktlinjer för bostadsförsörjning.

Stockholm och Värmdö växer

Mest pengar hamnar i storstadslänen, med Stockholm i topp med 471 miljoner kronor. I Stockholms län har 24 av totalt 26 kommuner sökt regeringens byggbonus för ökat bostadsbyggande.

Flera centrala delar av Värmdö befinner sig i en expansiv fas. I Gustavsberg byggs cirka 4 000 nya bostäder byggs i kulturhistorisk miljö, och Hemmesta centrum föreslås utvecklas med nya bostäder, handel och torg i ett läge med bra kommunikationer och nära till skola och grönområden.

Om byggbonusen

Den statliga byggbonusen är ett statsbidrag som tillkommit under 2016 för att stimulera bostadsbyggandet i kommunerna. Bonusen betalas ut årligen till de kommuner som ansöker och som uppfyller krav om att minst en bostad påbörjats det senaste året, att kommunen nyligen antagit en plan för bostadsförsörjningen och att det finns minst en nyanländ person som folkbokförts.

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med drygt  43 000 invånare och över 10 000 öar. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor. Följ oss på Facebook och Instagram.