Följ Värmdö kommun

Dags för första spadtaget för renoveringen av Farstavikens skola/Ekedal

Pressmeddelande   •   Sep 05, 2018 11:10 CEST

I slutet av augusti startade barnen från Farstavikens skola/Ekedal upp höstterminen i sina tillfälliga skolor i Munkmora/Lugnet och Farstavikens skola/Kvarnberget. På torsdag tas första spadtaget för renoveringen av Farstavikens skola/Ekedal.


Renoveringsbeslutet för Farstavikens skola/Ekedal togs 2014, då man konstaterat att skolans byggnader hade skiftande standard och att dess tekniska system såsom värme, vatten och ventilation hade nått sin fulla tekniska livslängd. Under arbetet med att ta fram en plan för renoveringen hölls en medborgardialog, där allmänheten fick chans att delta i utformningen av renoveringen. Beslutet landade i att skolbyggnaderna kommer renoveras på ett yteffektivt sätt som främjar en god lär- och undervisningsmiljö, och att utformningen av de renoverade lokalerna kommer att ske i samråd med skolans pedagoger. På torsdag tas det allra första spadtaget i renoveringsprojeket.

- Jag är glad över att renoveringen av Farstavikens skola Ekedal äntligen kommer igång. Efter renoveringen kommer eleverna få en bättre och modernare studiemiljö och personalen en bättre arbetsmiljö, säger Marie Bladholm, (M), kommunalråd och ordförande i utbildningsnämnden i Värmdö kommun.

Renoveringen av skolan beräknas pågå till och med våren 2020. Skolverksamhet startas igen höstterminen 2020.

Ceremonin kring det första spadtaget startar kl 10.00 på Farstavikens skola/Ekedals skolgård. På plats finns bland andra Marie Bladholm, (M) samt entreprenören Arcona. Eventet är öppet för allmänheten.

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med drygt  43 000 invånare och över 10 000 öar. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor. Följ oss på Facebook och Instagram. Läs mer om hur Värmdö kommun behandlar personuppgifter.