Följ Värmdö kommun

Färg i luften på Gula Galleriet

Pressmeddelande   •   Apr 13, 2018 15:05 CEST

Den 21 april kl 13.00 inviger Gula Galleriet utställningen "Färgen och luften" av konstnären Thomas Magnusson.

Utställningen är ett resultat av Thomas många års måleriska undersökande, där färgen och luften har varit det centrala.

- Jag vill med mina målningar försöka spegla den inre och yttre världen och hur de kan förhålla sig till varandra. En vandring mellan olika, starka färger. Den intensivt gula, mörka blå, röda, rosa… Man kan se det närvarande men inte tydligt redovisade. Tidens gång och transformation, vädrets och ljusets växlingar, luftens kropp.
     Färgen är det första jag ser. Den besitter en slags livskvalité, känslor och musikalitet. Färgen och luften, två centrala beståndsdelar i måleriet. De kan också metaforiskt peka på olika kvalitéer av medvetandet. En färg har en kropp men saknar egentlig form och kan breda ut sig lite hur som helst. Det blir bildernas gränser som skapar formen.

Thomas Magnusson är född i Sunne och sedan 1976 bosatt i Stockholm. Från 2007 är Thomas verksam i Gamla Porslinsfabriken i Gustavsberg. Det konstnärliga utövandet delas med pedagogisk verksamhet dels som lektor på Beckmans Designhögskola och Birkagården Folkhögskolas Senior linje, båda i Stockholm.

Utställningen "Färgen och luften" är öppen lördagar och söndagar 11.00-16.00 mellan 21 april – 27 maj 2018. Gula Galleriet huserar i Gustavsbergs hamn, Gula Byggningen, Odelbergs väg 9.

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med drygt  43 000 invånare och över 10 000 öar. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor. Följ oss på Facebook och Instagram.