Följ Värmdö kommun

Funkismello i Värmdö

Pressmeddelande   •   Sep 12, 2017 10:54 CEST

Värmdö kulturskola ansluter sig till Funkismello, Sveriges största sångtävling för personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS.

Syftet är att nå nya målgrupper och att göra en större satsning på särskolans kundkrets.

- Jätteroligt! Det känns bra att kunna erbjuda målgruppen möjligheten att delta i ett arrangemang som kan bli så minnesvärt, säger Fredrik Sneibjerg (L), kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Värmdö kommun.

Funkismello startade i Upplands Väsby 2011 under namnet Väsby Melodifestival. År 2015 ändrades namnet till Funkismello och föreningen Funkisglädje övertog arrangemanget. Arrangemanget omfattar 13 medlemskommuner och finalen hålls på Cirkus i Stockholm. Vinnaren erbjuds därefter att tävla vidare i Europafinalen. Genom deltagandet så får Värmdö ett medlemskap i föreningen Funkisglädje.

- Genom medlemskapet i Funkisglädje får vi möjligheten att ta del av ett större nätverk, både med andra kommuner och boenden. Det ökar våra möjligheter till ett inkluderande arbete, säger Jan Dolk, ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Föreningen Funkisglädje är en ideell förening med syfte att bedriva stödjande arbete inom främst kultur, idrott och fritid för personer med funktionsnedsättning. Föreningen finansieras av deltagande medlemmar, sponsorer och biljettförsäljning. 

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med drygt  43 000 invånare och över 10 000 öar. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor. Följ oss på Facebook och Instagram.