Följ Värmdö kommun

Gratis parkour genom konceptet Öppen hall

Pressmeddelande   •   Sep 28, 2018 09:01 CEST

Värmdö kommun, Rädda Barnen - Värmdö lokalförening och parkourföreningen No2DrugsFit4Life erbjuder barn och ungdomar i Värmdö en möjlighet att prova på parkour i Ösby sporthall, via konceptet Öppen hall. Förhoppningen är tillfällena ska utgöra en ny, uppskattad mötesplats bland kommunens unga.

I dagsläget arrangeras ett antal Öppen hall-tillfällen runt omkring i Värmdö under helgerna, där barn och ungdomar kostnadsfritt kan komma och testa på olika ledarledda aktiviteter. Den 29 september är det dags för parkouren att ta plats i denna samling. Under 10 tillfällen erbjuds kommunens barn och ungdomar möjlighet att prova på parkour och ha roligt tillsammans. Att delta är enkelt, det är bara att dyka upp och vara med.

"Öppen hall-konceptet är en viktig satsning för att öka alla barns och ungdomars möjlighet att delta i ett aktivt sammanhang, men också för att kunna erbjuda målgruppen nya mötesplatser" säger Fredrik Sneibjerg (L), kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden, Värmdö kommun.

Det är den värmdöbaserade parkourföreningen No2DrugsFit4Life som håller i tillfällena i Ösby sporthall. Höstens projekt får stöd från både Värmdö kommun och Rädda Barnen. Rädda Barnens lokalförening, som aktivt arbetar för att hitta samarbeten för att bedriva påverkansarbete kring frågor som rör alla barns rätt att få delta i idrottsaktiviteter, ser mycket positivt på samarbetet.

"När vi läste om den verksamhet som värmdöbaserade No2drugsFit4life bedriver, så visste vi direkt; Den här organisationen vill vi jobba ihop med!" Säger Camilla Mattsson, ordförande på Rädda Barnen - Värmdö lokalförening. "Genom kommunens stöd och Rädda Barnens lokalt insamlade medel kan vi garantera att alla som vill, oavsett ekonomiska förutsättningar och oberoende av om man är nybörjaren eller en superatlet, kan få delta i parkour på lördagskvällarna. Det känns helt fantastiskt".

Ledarna som kommer finnas på plats är kunniga inom sporten och får dessutom utbildning inom Rädda Barnens koncept "Tryggare tillsammans", en del av organisationens globala arbete kring Child Safeguarding. Parkourföreningen arbetar sedan tidigare aktivt med just budskapen No2Drugs och Fit4Life i sin verksamhet.

Öppen hall med parkourtema är öppet klockan 19.00 – 22.00 i Ösbyhallen under tio lördagar framöver, med start den 29 september. Ingen föranmälan krävs och deltagandet är kostnadsfritt.

Välkomna!
 
 
Är er förening också intresserad av att arrangera aktiviteter under konceptet Öppen hall? Värmdö kommun söker löpande nya samarbetspartners, ange gärna ert intresse via:
kultur-fritid@varmdo.se
 

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor. Följ oss på Facebook och Instagram. Läs mer om hur Värmdö kommun behandlar personuppgifter.