Följ Värmdö kommun

Här är de tävlande i lördagens FunkisFestival Värmdö!

Pressmeddelande   •   Jan 24, 2018 08:44 CET

FunkisFestivalen räknas som Sveriges största sångtävling för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. I Värmdös deltävling på lördag tävlar elva bidrag om en plats i vårens riksfinal.

På lördagseftermiddag klockan 14.00 går Värmdös deltävling i FunkisFestivalen av stapeln på Gustavsbergsteatern. I programmet återfinns både nya, moderna låtar, så väl som äldre verk. Vinnaren utses via ett röstningsförfarande på plats, där publiken står för hälften av rösterna och en utsedd jury står för den andra hälften. Bidraget med flest röster får äran att representera Värmdö på den stora riksfinalen, som äger rum på Cirkus i Stockholm den 23 april 2018.

- Min förhoppning är att jag ska vinna på lördag, säger Molly Aspén Hynes, en av deltävlingens mer rutinerade deltagare.

På lördag tävlar hon med Söders låt "Du snurrar min värld", som hon valt mycket på grund av att hon gillar att rappa. Molly tror att hennes tidigare deltagande i två andra former av FuniksFestivalen kommer öka hennes möjligheter att bli Värmdös representant.

- Att stå på Cirkus scen är en stor dröm jag har, avslutar hon.

Kvaltävlingen arrangeras av Värmdö kulturskola. Eventet har fri entré och är öppen för alla som vill delta som publik. Ingen föranmälan krävs.

Deltagare i FunkisFestivalen

Wilma Kinnman
”Du och jag, världen”

Patrik Ramvinge
”En dag”

Mari Kotanen
”Det vackraste”

Mattias Kotanen
”I want it that way”

Mariann Oderhall
”I love you because”

Tony Gran
”Jag vill vara din Margareta”

Ing-Marie Larsson
”Piccadilly Circus”

Niclas Engemoen
”What a wonderful world”

Johan Malm
”Diggiloo diggiley”

Molly Aspén Hynes
”Du snurrar min värld”

Emma Halvarsson
”Du är inte ensam”

Om FunkisFestivalen

Genom deltagande i FunkisFestivalen tilldelas Värmdö ett medlemskap i föreningen Funkisglädje, en ideell förening med syfte att bedriva stödjande arbete inom främst kultur, idrott och fritid för personer med funktionsnedsättning. Föreningen finansieras av deltagande medlemmar, sponsorer och biljettförsäljning.

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med drygt  43 000 invånare och över 10 000 öar. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor. Följ oss på Facebook och Instagram.