Följ Värmdö kommun

​Inspirerande och driftiga förebilder bland Årets pedagoger 2017

Pressmeddelande   •   Nov 23, 2017 14:21 CET

En av Årets pedagoger, Karolina Eissrig, gratuleras av elev.

Årets vinnare, som röstats fram av elever, föräldrar, kollegor och allmänhet, är Erik Norling, Holmviksskogens förskola, Emmelie Todd, Fågelviks skola, Karolina Eissrig, Hemmestaskolan och Nina Larsson-Goltz från Brunns skola.

Årets pedagog är en utmärkelse som delades ut första gången 2013. Syftet med utmärkelsen är att lyfta fram förskollärare och lärare som goda förebilder och vara en inspiration till andra pedagoger. Målet är att uppnå en ökad kvalitet i förskolan och skolan.

– Det är alltid roligt att få uppmärksamma lärare och förskollärare som är duktiga och gör ett bra jobb. Prispengarna går till kompetensutveckling och på så sätt kommer de Värmdös barn och elever till del, säger Marie Bladholm (M), utbildningsnämndens ordförande.

Årets pedagoger överraskades på sina arbetsplatser med blommor och gratulationer av representanter från utbildningsnämnden, Marie Bladholm (M), ordförande, Allan Sooman, 1:e vice ordförande samt Pia Andersen, chef för kultur- och utbildningssektorn.

Motiveringar för Årets pedagog 2017
Utmärkelsen Årets pedagog delas ut i fyra kategorier: Förskola, förskoleklass - årskurs 3, årskurs 4-6 och årskurs 7-9 och årets vinnare i respektive kategori är:

 • Förskola, Erik Norling, Holmviksskogens förskola.
  Erik, du är en bra och trygg förebild, du ser barnen som kapabla. Du är en kreativ person som gillar att skapa tillsammans med barnen. Du motiverar, peppar och stärker barnen till att bli bra kompisar och jobbar mycket med ”laget” istället för ”jaget”. Du motiverar dina kollegor och du utvecklar verksamheten. Erik du är värd att bli årets pedagog.
 • Förskoleklass - årskurs 3, Emmelie Todd, Fågelviks skola.
  Emmelie, du är en fantastisk pedagog som inspirerar både vuxna och elever, varje dag, hela tiden. Du ligger i framkant när det gäller IKT, informations- och kommunikationsteknologi och du har utvecklat digitaliseringen på skolan så att elever och kollegor använder programmering som ett naturligt inslag i undervisningen.
 • Årskurs 4 – 6, Karolina Eissrig, Hemmestaskolan.
  Karolina, du väcker elevernas lust och nyfikenhet att lära genom ditt engagemang och tålamod. Med tydlighet och struktur skapar du lugn och arbetsro för eleverna och driver den pedagogiska utvecklingen framåt. Du lyssnar på elever, föräldrar och kollegor och du kommer med egna tankar och idéer. Karolina, du bidrar starkt till en positiv utveckling av Hemmestaskolan.
 • Årskurs 7 – 9, Nina Larsson-Goltz, Brunns skola.
  Nina, du hjälper elever att lyckas i skolan, även de som har svårigheter. Genom detta lyfter du elevernas självförtroende och får dem att blomstra. Du är pedagogisk och omtänksam och du ser till att alla elever får uppgifter anpassade efter sina förutsättningar. Du utstrålar ett lugn som gör eleverna trygga på lektionerna. Nina du är så bra!

Om utmärkelsen
Pristagarna har nominerats av allmänheten och utmärkelsen Årets pedagog delas ut till en legitimerad förskollärare, lärare eller utbildad fritidspedagog. Prissumman är på 25 000 kr och ska användas till kompetensutveckling. Utmärkelserna kommer att delas ut vid kommunfullmäktiges sammanträde den 29 november klockan 18.00.

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med drygt  43 000 invånare och över 10 000 öar. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor. Följ oss på Facebook och Instagram.