Följ Värmdö kommun

Junifestival med kända Värmdöprofiler

Pressmeddelande   •   Maj 09, 2017 10:32 CEST

Den 5-6 juni bjuder Värmdö på en lokalproducerad festival i dagarna två med flera kända ansikten som Tina Ahlin, Partiet, Atheena och Mikael Rickfors. Kvällen den 5 juni är för de unga, och den 6 juni firar vi Sveriges nationaldag med en familjefest i Gustavsbergs hamn.

Målet är att bjuda till en gränsöverskridande lokalproducerad musik- och kulturfest och göra Gustavsbergs hamn till en mötesplats utöver det vanliga. I Värmdö finns en lokal tradition av att uttrycka sig genom kulturen – både musik, bild, dans ord, dryck, porslin och mat. Genom festivalen Vi på Värmdö kommer den lokalproducerade kulturen att mötas i Gustavsbergs hamn, och bjuda Värmdöborna och besökare på en folkfest i dagarna två.

Världskänd lokalfärg från Värmdö

På kvällen den 5 juni kommer Värmdös unga vara välkomna till en musik- och kulturfest med prova-på, tävlingar och skön musik. På scenen står lokala förmågor, DJ Omar, Atheena, kulturskolan och Partiet samt många fler.

Den 6 juni firas Sveriges nationaldag med en familjefest som bjuder på uppträdanden av Värmdö kulturskola, teater med elever från Viks skola, blåsorkestrar, Wermdö Storband med Dobi Voices, barnkörer samt pris- och stipendieutdelningar. Det är också en dag då kommunens nya medborgare välkomnas.

Flera av Värmdös lokala artister kommer att finnas med på scenen genom det nystartade bandet Värmdö Local Heros Band. Där ingår kända och etablerade artister som Tina Ahlin, Morgan Ågren, Magnus Jonsson, Kristin Stenerhag, Adam Atterby, Evelina Olsén och Mikael Rickfors.

Mer information om festivalens program och löpande uppdateringar finns på varmdo.se/vipavarmdo

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med drygt  41 000 invånare och över 10 000 öar. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.