Följ Värmdö kommun

Kändistätt ÖTILLÖ i Värmdös skärgård

Pressmeddelande   •   Aug 30, 2018 15:00 CEST

Fotograf: Jakob Edholm / ÖTILLÖ

När VM i swimrun avgörs den 3 september så möter eliten både rapstjärnan Petter, OS-medaljören Therese Alshammar och VM-medaljören Emma Igelström. Tävlingen går att följa i direktsändning.

Värmdö kommun är stolt partner till swimruntävlingen ÖTILLÖ. Starten går på Sandhamn och målgången sker cirka 8 timmar senare på Utö. Tävlingen är rankad av CNN som en av de tuffaste utmaningarna i världen.

- Det här är ett evenemang som marknadsför Värmdö som en destination som är attraktiv för besökare - både nationellt och internationellt, säger Ina Ununger (C), näringslivsnämndens ordförande i Värmdö kommun.

Årets tävling har 320 deltagare och är den 13e upplagan av ÖTILLÖ, VM i swimrun. Deltagarna representerar 25 olika nationer och följs av både nationell och internationell media.

Prestigefylld prestation

ÖTILLÖ har utvecklats till en av de mest prestigefyllda uthållighetstävlingarna i världen. Loppet består av totalt 65 km terräng och 10 km simning på sammanlagt 24 öar i Stockholms storslagna skärgårdsnatur. Bansträckningen är svår och går över snåriga stigar, hala klippor och strömt vatten.

Här möter eliten i swimrun forna OS- och VM-medaljörer. Bland deltagarna från 25 olika nationer finns rapstjärnan Petter som deltar tillsammans med Therese Alshammar samt Emma Igelström tillsammans med Bingo Rimér.

Pressträff 2 september

Deltagarna bor på Djurönäset och den 2 september kl 17.00 är det informationsmöte för deltagare, sponsorer och media. Ina Ununger, Näringslivsnämndens ordförande kommer att hålla invigningstal och välkomna alla deltagare till Värmdö kommun och dess unika skärgård.


Följ ÖTILLÖ live under loppet!

Loppet går att följa från start till mål i direktsändning, se länk nedan. Bra åskådarplatser är de öar där deltagarna gör energistopp - Runmarös Lanthandel kl 07.25-09.00 samt Guns Livs på Nämndö, kl 08.45-11.30. Där kommer ett café finnas för besökare.

https://otilloswimrun.com/live/

Fakta ÖTILLÖ 

Swimrun är den växande tävlingsformen där man springer och simmar om vartannat i tvåmannalag med våtdräkten och löparskorna på under hela loppet. Det är en unik sport och upplevelse då du alltid tävlar med en lagkamrat och banan är ute i storslagen natur. Originalet ÖTILLÖ, 75 km i Stockholms skärgård, är VM och världens längsta swimrunlopp. ÖTILLÖ anses som en av de svåraste endagarstävlingarna i världen.

För mer information, kontakta Claudia Quas, näringslivssamordnare Värmdö kommun, 08-570 474 00

Fotograf: Jakob Edholm / ÖTILLÖ

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med drygt  43 000 invånare och över 10 000 öar. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor. Följ oss på Facebook och Instagram. Läs mer om hur Värmdö kommun behandlar personuppgifter.