Följ Värmdö kommun

Miljöbelöningen till kooperativet Ren Servis

Pressmeddelande   •   Maj 30, 2018 13:49 CEST

Årets miljöbelöning går till kooperativet Ren Servis. De får priset för sitt målmedvetna arbete med att uppfostra både politiker och tjänstemän i kommunhuset gällande återvinning och miljösortering.

Priset, som delas ut av bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden, är på 10 000 kr. Priset går till den eller de som utfört en prestation som gynnat miljön.

- Det är i det lilla vi kan förändra det stora. Ren Servis jobbar oförtrutet med att upplysa och utbilda tjänstemän och politiker i kommunhuset så att vi ska anstränga oss att tänka på ett mer miljömässigt sätt, säger Lars-Erik Alversjö (M), ordförande i bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden samt kommunfullmäktiges ordförande.

Kooperativet Ren Servis tilldelas 2018 års miljöbelöning med motiveringen:

"Kooperativet Ren Servis arbetar aktivt med att få medarbetare och politiker i huset att anstränga sig mer att sortera miljömässigt rätt. Ren Servis tömmer också plaståtervinning och övrig återvinning minst två gånger per dag istället som tidigare då det skedde tre-fyra gånger i veckan. Bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden vill med miljöbelöningen uppmärksamma det goda arbete som Kooperativet Ren Servis gjort med förhoppningen att deltagarna i Ren Servis fortsätter sprida sitt budskap i miljötänk."

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med drygt  43 000 invånare och över 10 000 öar. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor. Följ oss på Facebook och Instagram.