Följ Värmdö kommun

Nu invigs konstgräsplanerna i Mörtnäs och Munkmora!

Pressmeddelande   •   Aug 27, 2018 11:00 CEST

Under vecka 35 invigs båda de färdigställda konstgräsplanerna i Mörtnäs och Munkmora. Välkomna att delta vid festligheterna den 28 augusti och 1 september.

Arbetet med konstgräsplanerna vid Mörtnäs och Munkmora har pågått sedan i våras. Planerna, som är 7-spelsplaner, är granulatfria och tillhandahåller konstgrästypen PureField Classic 30-17, där underlaget består av fiberduk och Proplay-Pad. Så länge planerna är snöfria ska dessa kunna brukas året om.

- Den pågående satsningen på konstgräsplaner runt om i kommunen möjliggör för fler barn och ungdomar att ta del av idrott. Vår förhoppning är att konstgräsplanerna i Mörtnäs och Munkmora kommer att främja både spontanidrotten, skolidrotten och föreningslivet, säger Fredrik Sneibjerg (L), kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden, Värmdö kommun.

Invigningarna hålls den 28 augusti och den 1 september. Läs mer om respektive invigning nedan.


28 augusti, Munkmora BP
Fredrik Sneibjerg (L), kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden Värmdö kommun inviger konstgräsplanen tillsammans med Roger Larsson, ordförande i Gustavsbergs IF och barn från Munkmoraskolan och Ekedalsskolan. Eventet startar runt klockan 11.30.

1 september, Mörtnäs BP
Fredrik Sneibjerg (L), kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden Värmdö kommun inviger konstgräsplanen klockan 11.45. Då Mörtnäs IF fyller 40 år detta år, passar föreningen på att hålla fest i samband med invigningen. Mellan klockan 09:00-16:00 spelas dessutom samtliga av föreningens S:t Eriks-Cups matcher för dagen på platsen. Caféförsäljning finns.

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med drygt  43 000 invånare och över 10 000 öar. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor. Följ oss på Facebook och Instagram. Läs mer om hur Värmdö kommun behandlar personuppgifter.