Följ Värmdö kommun

Ny allmän badstrand i Stavsnäs invigs 5 juli

Pressmeddelande   •   Jul 02, 2012 17:03 CEST

För första gången på många år invigs en ny allmän badplats i Värmdö Kommun. Det är det kommunala bolaget Värmdö Hamnar som efter köpet av egendomen Susegårda har rustat den tidigare privata stranden vid Helgarsviken och öppnat den för allmänheten.

- Vi är väldigt glada att kunna erbjuda såväl lokalbefolkning som besökare en fin badvik med både sandstrand, klippor och badbrygga säger Michael Larkner, VD för Värmdö Hamnar. I synnerhet som det råder brist på allmänna badstränder i området. 

Badplatsen är lättillgänglig med en bred gångstig som leder ner till stran-den och tydlig skyltning från den stora hamnparkeringen i Stavsnäs Vin-terhamn. Trots närheten till hamnen ser man inte en skymt av den livliga hamnverksamheten. 

I framtiden kommer, enligt bolagets planer, stranden att kompletteras med en stugby bestående av ett 50-tal småstugor. Den gamla byggnaden Suse-gårda , uppförd 1905 och ritad av Ferdinand Boberg, kommer att renove-ras och tjäna som vandrarhem, café, samlingslokaler och reception. 

Planläggning pågår för hela Stavsnäs vinterhamn med visionen att utveck-la en knutpunkt mellan fastlandet och skärgården med ett skärgårdscent-rum innehållande passagerarterminal, godshamn, en stor gästhamn/marina, vandrarhem/stugby, restauranger, butiker, bostäder, konferenscenter samt ett kulturhus med Taube-tema. 

Värmdö Hamnar AB är ett kommunägt bolag vars uppgift är att förvalta och utveckla hamnarna inom Värmdö Kommun. Det största enskilda projektet är utvecklingen av Stavsnäs Vinterhamn till ett skärgårdscentrum.

För ytterligare information, kontakta:
Michael Larkner, Värmdö Hamnar AB,
tel 08-570 476 29, 070-168 04 04,
michael.larkner@varmdo.se

Värmdö är Stockholms stoltaste skärgård, en unik natur med över 10 000 öar. Här bor drygt 38 000 människor, på sommarhalvåret växer kommunen med över 100 000. Inom bara 20 minuter finns Stockholm, med alla sina möjligheter i form av arbete, kultur och nöjen.

Bifogade filer

PDF-dokument