Följ Värmdö kommun

Ny folder om små och stora natur- och kulturskatter i Gustavsberg

Pressmeddelande   •   Jun 27, 2017 12:07 CEST

Värmdö kommun presenterar en ny folder, Tre promenader i Gustavsberg, där du kan följa porslinsfabrikens och samhällets historia och utveckling genom ett urval av små och stora natur- och kulturskatter. Promenera runt i Gustavsberg med omgivningar, njut och läs om dess historia. Det finns något för alla att upptäcka.

Promenaderna i Gustavsberg går genom tre områden; Fabriksområdet och Farsta, de äldsta bruksgatorna samt Tallåsen och Hästhagen. Ett åttiotal hus och platser beskrivs - gravfält, industribyggnader, skulpturer och bostadsområden från olika tider.

Detta är den första foldern om natur och kultur runt om i kommunen, näst på tur står Stavsnäs. Kommunalråd (L) Fredrik Sneibjerg framhåller att Värmdö kommun är rik på vackra och intressanta natur- och kulturmiljöer. ”Genom att presentera dem på det här sättet tillgängliggör vi dem för alla Värmdöbor.”

Den nya foldern kommer att finnas tillgänglig i kommunhuset, kommunens bibliotek, konsthallen, Porslinsmuseet, vårdcentralen samt en rad caféer och butiker.

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med drygt  43 000 invånare och över 10 000 öar. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor. Följ oss på Facebook och Instagram.