Följ Värmdö kommun

Ridande kommunalråd inviger Värmdös längsta ridstig

Pressmeddelande   •   Okt 04, 2017 11:23 CEST

Tisdagen den 10 oktober kl 14.00 är det dags för högtidlig invigning samt dop av ridstigen. En namntävling har genomförts och juryn avslöjar resultatet.

Värmdös befolkning växer och i takt med den även behovet av idrottsanläggningar och möjligheter för ett aktivt friluftsliv. Ett samarbete mellan Värmdö kommun och Värmdö Hästvägsförening startade för drygt tre år sedan för att utveckla säkra ridvägar. Under dessa tre år har tio ridstigar byggts.

Deshira Flankör, kommunstyrelsens ordförande, klipper bandet från hästryggen assisterad av kommunalråd Fredrik Sneibjerg och kultur- och fritidschefen Fredrik Nornvall, även de till häst.

–  Vi är stolta över att vi under de senaste åren kunnat förbättra möjligheterna för ridsporten så mycket i Värmdö kommun. Ridning är en stor sport, inte minst bland tjejer, säger Fredrik Sneibjerg (L) kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

–  Behovet av ridstigar är stort här på Farstalandet, då det finns mer än 150 hästar, två ridskolor, ett ridgymnasium och ett turridningsföretag, säger Eva Bergström, ordförande i Värmdö Hästvägsförening.

Var: Samling sker vid ridstigens start från Gottholmavägen (fd Gamla Kyrkvägen).
Skyltar visar vägen från Engelska Parkvägen respektive Idrottsvägen vid Ekobacken.

Tid: Tisdag 10 oktober kl 14.00

Vad: Bandklippning, tal, dop, invigningsridning och alkoholfritt bubbel med tillbehör.

Arrangör av invigningen är Värmdö Hästvägsförening i samarbete med Värmdö kommun.

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med drygt  43 000 invånare och över 10 000 öar. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor. Följ oss på Facebook och Instagram.