Följ Värmdö kommun

Unik spårbilsutställning invigs i Gustavsberg

Pressmeddelande   •   Aug 26, 2010 11:59 CEST

Spårbilar är trafiksystemet för framtiden. Flexibel som en bil, men tyst och avgasfri. Den 1 september invigs en unik spårbilsutställning i Gustavsberg. På Coop Forum vid Värmdö Marknad i Charlottendal finns, mellan den 1-5 september, en fullskalig spårbil uppställd. Den är inramad av en utställning som visar hur ett spårbilssystem kan se ut och fungera i Värmdö.

- Det är verkligen roligt att Värmdö, som arbetat så länge med spårbilar, nu får visa hur det kan se ut, säger Hans Lindqvist (C), kommunalråd i Värmdö och ordförande i Nätverket KOMPASS, som redan 2005 tog upp frågan i en motion i Värmdös kommunfullmäktige.

Förutom vagnen finns information om spårbilar i allmänhet, Värmdös planer, bilder och filmer. På plats finns också experter och lokala politiker som kan svara på frågor.

- Det ska bli intressant att se hur spårbilar kan se ut i stadsbilden, säger Gunnel Färm, ordförande i Resenärsforum – en konsumentorganisation för kollektivtrafik.

Efter invigningen arrangeras ett seminarium om framtidens kollektivtrafik där bland andra Yvonne Blombäck (MP), ledamot i SL:s styrelse, och Ingmar Andréasson, professor vid KTH, kommer att tala. Seminariet avslutas med en paneldebatt om trafikfrågor där fler representanter från SL deltar.

  

Presskonferens och invigning: den 1 september, kl. 11.00
Var: COOP Forum, Gustavsbergsvägen 34, Värmdö Marknad. (http://kartor.eniro.se/m/ICPHy)

Utställningen pågår till den 5 september och är öppen för alla.

Pilot Spårbilar arrangeras av Nätverket KOMPASS och Värmdö kommun i samarbete med Trafikverket. Projektet delfinansieras av EUs regionala utvecklingsfond genom Tillväxtverket.

Se också www.spårbilar.se.

För mer information kontakta

Hans Lindqvist, kommunalråd, Värmdö kommun och ordförande i Nätverket KOMPASS: 070-548 58 19

Magnus Hunhammar, projektledare PILOT Spårbilar: 070-530 41 64

Bifogade filer

PDF-dokument