Följ Värmdö kommun

Värmdö bibliotek tilldelas två miljoner kronor!

Pressmeddelande   •   Jun 21, 2018 09:00 CEST

Av de 225 miljoner kronor per år som Kulturrådet fått i uppdrag att fördela under 2018-2020 kommer Värmdö bibliotek få ta del av två miljoner. Nu ska inköp av Läs- och skaparbuss prioriteras.

Satsningen, som uppstått på uppdrag från regeringen, kallas Stärkta bibliotek. Syftet med resursfördelningen är att möjliggöra ett utökat utbud och en utökad tillgänglighet när det kommer till biblioteksverksamheten runt omkring i landet.

”Värmdö bibliotek har under många år arbetat målinriktat och aktivt med att nå ut till en så bred målgrupp som möjligt i vår kommun. Bidraget från Kulturrådet kommer att bidra till en fortsatt positiv utveckling”, menar Fredrik Sneibjerg (L), kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden, Värmdö kommun.

De medel Värmdö bibliotek nu tilldelas är menat att resultera i en nyinköpt Läs- och skaparbuss. Läs- och skaparbussen ska framöver underlätta för Värmdö bibliotek att arbeta aktivt med, och att finnas tillgängliga i, samverkan med det lokala föreningslivet, fritidsgårdar, förskolor och andra aktörer i kommunen. Läs- och skaparbussen är tänkt att ta sin första tur under nästa sommar, då i samarbete med Värmdö kulturskola.

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med drygt  43 000 invånare och över 10 000 öar. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor. Följ oss på Facebook och Instagram.