Följ Värmdö kommun

Värmdö blir en del av Stockholm Jazz Festival

Pressmeddelande   •   Sep 21, 2017 12:31 CEST

Värmdö Local Heroes Band

Stockholm Jazz Festival är en internationell festival med drygt 50 scener runt om i Stockholm. För första gången kommer Värmdö kommun vara en del av folkfesten. Under två dagar, 12-13 oktober, blir det konserter, öppen scen, jam och jazzmarathon i Gustavsberg.

- Vi vill bjuda Värmdö på jazz, blues, swing, soul, funk & hiphop. Vi vill få fler att upptäcka våra mötesplatser för kultur i kommunen samtidigt som det är mäktigt att vara en del av en internationell festival, säger Martin Andersson, Kulturproducent på Ungkulturhuset Gurraberg.

Torsdagen 12 oktober spelar Värmdöbaserade bandet Värmdö Local Heroes Band på ungkulturhuset Gurraberg. Kvällen börjar med öppen scen följt av konsert och sist ett jam.

Fredagen 13 oktober blir det jazzmarathon på Gustavsbergsteatern med bland annat Wermdö Storband, Gustavsbergs enda storband tillsammans med sånggruppen Dobi Voices. Även jazzduon Linnéa Davidsson & Lyan Cahuac Hun, med rötter i Värmdö och Colombia, är på plats. Övriga medverkande band är bland annat POMBO, Storstan Street Brass och The Ordinary Square som alla är stora namn inom jazzen.

Arrangör av Stockholm Jazz Festival på Värmdö är Ungkulturhuset Gurraberg och Ung i Värmdö.

För mer information www.gurraberg.com och www.facebook.com/ungkultur.gurraberg

Information om hela programmet stockholmjazz.se/

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med drygt  43 000 invånare och över 10 000 öar. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor. Följ oss på Facebook och Instagram.