Följ Värmdö kommun

Värmdö får statsbidrag till musik- och kulturskoleverksamhet

Pressmeddelande   •   Jun 19, 2017 14:58 CEST

Värmdö kommun har beviljats 950 000 kr i statsbidrag från Kulturrådet till musik- och kulturskoleverksamhet för läsåret 2017/2018. Kulturrådet fördelar cirka 97 miljoner kronor till 200 kommuner för musik- och kulturskoleverksamhet.

Värmdö kommuns Kulturskola vill med det beviljade bidraget ge barn och unga med funktionsnedsättningar möjlighet att delta i verksamheten samt starta nya inriktningar och kurser.

Kulturskolan vill också fortsätta verksamheten för ensamkommande flyktingungdomar samt prova-på-verksamhet för att fler unga ska kunna ta del av kulturskolans utbud.

Kulturrådet har prioriterat verksamheter som riktar sig till nya målgrupper som musik- och kulturskolorna inte når idag. Men även verksamheter där medlen syftar till att öka jämlikheten inom musik- och kulturskolan har prioriterats. 

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med drygt  43 000 invånare och över 10 000 öar. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor. Följ oss på Facebook och Instagram.