Följ Värmdö kommun

Värmdös Ungkulturhus Gurraberg och Film Stockholm i EU-projekt

Pressmeddelande   •   Sep 08, 2015 10:59 CEST

Ungkulturhuset Gurraberg går in i ett samarbete med Film Stockholm. Film Stockholm har blivit beviljade 3 miljoner kr från Central Baltic för att driva EU-projektet RIBS, Rolling Images in Business Startups.

Ungkulturhuset Gurraberg kommer att fungera som en lokal samverkanspartner i projektet. Projektet pågår under tre år och ska stärka ungdomars kunskaper och intresse för entreprenörskap inom kultursektorn. RIBS är ett europeiskt samarbete med partners från Estland, Finland, Åland och Gotland:

- Att vi får ta den här platsen i projektet ser jag som den bästa kvittensen på det unika kunnandet som finns på Gurraberg av att förverkliga ungas kreativa kulturprojekt, säger Fredrik Sneibjerg (FP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Värmdö kommun.

Fokus på kultur runt Östersjön

Projektet RIBS vänder sig till ungdomar mellan 12-18 år och går ut på att starta fiktiva företag, med fokus på kulturella och kreativa näringar samt internationella samarbeten. Målet är att skapa gränsöverskridande unga företag som kan arbeta i och med länderna runt Östersjön. Målgruppen är unga i grundskolan och gymnasiet. Projektet startar i september 2015 och kommer att pågå i tre år.

Kontaktperson:
Ann-Helen Johansson, Bibliotekschef och chef för Ungkulturhuset Gurraberg, tfn 08-570 482 26, ann-helen.johansson@varmdo.se

Läs mer om projektet här

Ungkulturhuset Gurraberg är en mötesplats för de unga i Värmdö och verksamheten utgår från deras behov och önskemål. Här finns kreativ verkstad, danssal, teatersal, keramikverkstad, konstateljé, musikinspelningsstudio och videoredigeringsrum, replokaler, dj-rum, bio och scen. Ungkulturhuset Gurraberg drivs av Värmdö kommun.

Film Stockholm tillhör Stockholms läns landstings organisation och är en av länets sex länskulturfunktioner som får ekonomiskt stöd av landstinget. Syftet med länskulturfunktionerna är att främja ett fritt och tillgängligt kulturliv av hög kvalitet i hela Stockholms län.

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med 40 000 invånare och över 10 000 öar.

Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.